BURSA / İNEGÖL - İstaş Kentaş Ortaokulu

Değerlerimi Öğrenerek Büyüyorum Projesi

İstanbul Celal Yardımcı Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Cemile ÇELİK YANIK ve Portekiz'den Luis FERRAIRA'nın kurucusu olduğu, okulumuzun ortak olarak dahil olduğu Değerlerimi Öğrenerek Büyüyorum projemiz okullarımızda başladı. Projemizde 5 ülke; Türkiye (10), Arnavutluk (1), Gürcistan (1), Portekiz (1) Ukrayna (1)'dan 14 öğretmen ve öğrenciler ile faydalı ve etkinliklerle dolu güzel bir projeye başladık. Değerlerimi Öğrenerek Büyüyorum projemiz ile öğrencilere değerler hakkında bilgi verirken, aynı zamanda onların bu değerleri günlük yaşamlarına nasıl entegre edebileceklerini göstermeyi amaçlıyoruz. Proje süresince öğrencilerimiz değerler hakkında bilgi sağlarken bu değerleri kendi yaşamlarında nasıl uygulayacaklarını çeşitli etkinliklerle ve Web 2 araçlarını da kullanarak öğrenecekler. Böylece, öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve topluma pozitif bir şekilde katkıda bulunmalarına yardımcı olacağız. Saygı, sevgi, sorumluluk, yardımlaşma, dostluk, empati ve adalet önemli toplumsal değerlerden bazılarıdır. Dolayısıyla toplumda bu değerleri sergileyen insan sayısının arttırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.  Bu da ancak topluma her gün yeni bireyler kazandıran okullarda bu değerlerin öğrencilere aşılanmasıyla mümkün olabilir.  Projemizde bu hedeflere ulaşmak için her ay iki değer üzerinde çalışma yapılması planlanmaktadır.  Aynı zamanda çeşitli etkinliklerle Web 2 araçları ile değerler eğitiminin teknolojik ve yenilikçi yöntemlerle, araçlarla, disiplinler arası bir yaklaşımla ve eğitimin vazgeçilmez bir parçası olan aileyi de sürece dahil ederek sağlanması amaçlanmaktadır. Projede üretilecek işbirlikçi ve ortak ürünlerle öğrencinin projenin merkezinde yer alması planlanmaktadır. İstaş Kentaş Ortaokulu olarak projede yer alan öğrencilerimize ve tüm proje ekibinde başarılar dileriz.

29-02-2024

Yayın: 29.02.2024 - Güncelleme: 29.02.2024 20:28 - Görüntülenme: 59